Tvorba kvalitní online prezentace

Dobrá online prezentace je dnes jedním z klíčových předpokladů úspěchu jakékoliv firmy. Při tvorbě a webu a jeho uvedení do provozu je třeba mít na paměti několik základních věcí.

Doména
Doména je internetová adresa vašich stránek. Ta by měla být v nejlepším případě stejná jako název firmy, pokud to však z nějakého důvodu není možné, pak by měla alespoň nějakým způsobem s firmou či její obchodní činností souviset. Co se týče koncovky, je lépe volit ty klasické, jako je třeba .com, .cz, nebo do budoucna velmi atraktivní .eu. Lidé si takové domény pamatují mnohem lépe, než například nepříliš časté .net, .org, .biz a podobně.

Design
Vzhled vašeho webu je velmi důležitý. Pokud nemáte žádné zkušenosti s navrhováním webových stránek, najměte si raději odborníky. Ti sice nebývají nejlevnější, ale výsledek jejich práce bude profesionální jak vzhledově, tak po stránce funkčnosti.

Hosting
Posledním krokem k uvedení webu do provozu je zvolit dobrou webhostingovou službu. Společností, které nabízejí webový prostor je celá řada - proto si pečlivě vyberte. Kritérii jsou cena, kvalita a rozsah poskytovaných služeb, nabízený diskový prostor, zabezpečení, atd.

Propagace
V okamžiku, kdy máte web hotový a spuštěný, nastává čas zamyslet se nad jeho propagací. K čemu vám nakonec bude profesionální a úžasně vypadající web, když o něm nebude nikdo vědět?
Umísťujte odkazy na své stránky všude kde to jde. Nezapomeňte se zaregistrovat do katalogů různých vyhledávačů; dobře funguje také výměna bannerů s jiným, podobně zaměřeným webem. Přidejte odkaz také do elektronické vizitky, kterou podepisujete své e-maily.
Online propagací to samozřejmě nekončí - můžete adresu svých stránek tisknout např. na firemní navštívenky, reklamní letáky, do hlaviček dopisů, atd. „Offline“ propagace může být někdy dokonce účinnější, než internetové odkazy.

Vaše internetové stránky by měly vypadat profesionálně, seriózně a přitažlivě. Nikdo nebude věřit firmě či jejím produktům, jestliže web takové firmy vypadá „podezřele“.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley