Třetí ročník Akademie pro začínající podnikatelky

V těchto dnech odstartovaly registrace do třetího ročníku úspěšného projektu Akademie pro začínající podnikatelky (Academy for Women Entrepreneurs - AWE). Zájemkyně o studium se mohou hlásit do 10. února 2023.

Třetí ročník Akademie pro začínající podnikatelky

Academy for Women Entrepreneurs (AWE), program iniciovaný americkou vládou, se v roce 2022 objevil ve více než 80 zemích. Vzdělávací program si klade za cíl otevřít cestu k podnikání až pro 70 000 žen. V České republice realizuje tento program organizace Business & Professional Women CR (BPWCR), s podporou Velvyslanectví USA v ČR. Český program získal nejvyšší ocenění ze všech zapojených zemí a pomohl k úspěchu nejen vítězkám dvou dosavadních ročníků – Heleně Bartošové (Filharmoniště) a Kláře Hrdé (Semínkovna). Nyní mají možnost i další zájemkyně o vlastní podnikání: přihlášky do třetího ročníku programu je možno podávat do 10. února.

Vzdělání, zkušenosti, kontakty, možnost vyhrát 50.000 Kč

Akademie AWE je certifikovaný vzdělávací projekt, určený začínajícím podnikatelkám nebo ženám s podnikatelským plánem. Studium je založeno na programu DreamBuilder, vyvinutém prestižní Thunderbird School of Global Management Arizonské státní univerzity. Během čtyřměsíčního intenzivního programu (březen až červen 2023) na účastnice čeká 13 online lekcí v angličtině, které doprovází pravidelná týdenní setkávání, v češtině, s lokálními facilitátorkami. Úspěšné absolventky získají prestižní certifikát Thunderbird School of Management a mají možnost se zapojit do soutěže o výhru 50.000Kč za nejlepší projekt.

Kromě toho na účastnice čeká networking a podpora skvělé komunity, přístup do mentorské sítě Business & Professional Women CR, a to vše nejen v průběhu programu, ale i po jeho skončení. Díky spolupráci s Velvyslanectvím USA v České republice účastnice za celé studium zaplatí pouze 2.600,- Kč. Uzávěrka přihlášek je 10. února 2023, vybráno bude 45 žen a začíná 8. března. Odkaz na přihlášky:

Přihláška do 3. ročníku Academy for Women Entrepreneurs

 

AWE
Unikátní online vzdělávací projekt na podporu podnikání žen založený na programu DreamBuilder, vyvinutý prestižní Thunderbird School of Global Management Arizonské státní univerzity. Certifikát této univerzity úspěšné absolventky programu také získají. Partnerem projektu v České republice je Business & Professional Women CR (BPWCR) a Velvyslanectví USA.

O Business & Professional Women CR z. s.
BPWCR je veřejně prospěšná organizace, která propojuje aktivní ženy s cílem podpořit ekonomickou nezávislost žen. Celoročně vede kampaň za #rovnéplaty, medializuje ženské vzory, organizuje dvoudenní konferenci Equal Pay Day a mentoringové programy, dlouhodobě podporuje téma postavení a vliv žen ve společnosti.

BPWCR je součástí mezinárodní sítě BPW International, jež působí ve více než 100 zemích světa a navazuje na odkaz Františky Plamínkové, jedné z prvních českých členek a zakladatelek BPW z roku 1930. Českou organizaci založila v roce 2010 Lenka Šťastná s vizí, že když se ženy propojí a podpoří, dokážou neuvěřitelné věci.