Spolupráce je stále jednodušší

Moderní komunikační nástroje usnadňují firmám sdílení informací a spolupráci na projektech. Doby, kdy pro firemní komunikaci stačily e-maily s přílohami, již pominuly. Díky technologiím využívajícím internetu mohou firmy efektivněji a produktivněji informovat zaměstnance, pracovat s klienty nebo například pořádat schůze.

- Extranet. Extranet je prostupná forma vnitřní firemní sítě, do níž mohou pomocí autorizovaných přihlašovacích jmen a hesel zvnějšku vstupovat zákazníci, klienti, prodejci, dodavatelé či jiné firmy. Funkce extranetu mohou být upraveny pro potřeby konkrétního týmu. Velice efektivní je ale i propojený přístup více týmů ke společným informacím.

- Intranet. Intranet je síť uvnitř firmy a slouží především k informování zaměstnanců. Manažeři lidských zdrojů mohou na něj umisťovat nejrůznější důležité informace a zaměstnanci pak mohou lépe týmově spolupracovat. Navíc si zde mohou vyměňovat informace i o volnočasových aktivitách, například když něco prodávají. Informace na intranetu je pouze třeba udržovat v aktuální podobě.

- Wiki. Tento nový pojem pochází z havajštiny, kde znamená rychlý. Jedná se o serverový software, který je uložen na internetu nebo firemním intranetu. Uživatelé, kteří k němu mají přístup, mohou jeho pomocí vytvářet, sdílet nebo měnit informace. Na dokumentech se dokonce dá takto pracovat v reálném čase a nevyžaduje to žádné složité znalosti o programování.

- Webová schůze. Software pro webové schůze umožňuje jednoduché a nenákladné setkávání zaměstnanců a klientů. Můžete tak omezit čas dosud vynakládaný na cestování.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com