Služba Facebook Deals vstupuje do Evropy

Tři měsíce po spuštění služby Facebook Places Deals ve Spojených státech rozšiřuje největší světová sociální síť svou službu pro majitele smartphonů propojující mapy s nabídkami slev také v Evropě. Služba je nyní nově dostupná v Německu, Francii, Itálii, Španělsku a Velké Británii.

Geolokační aplikace Facebook Places umožňuje uživatelům Facebooku sdílet prostřednictvím chytrých telefonů s přáteli místa, na kterých se právě nacházejí a vidět, kdo se pohybuje v jejich blízkosti. Rozšíření aplikace o službu Deals umožňuje kromě toho vidět také to, jaké výhodné nabídky jsou v okolí dostupné a sdílet tyto informace s přáteli.

Mezi partnery poskytujícími slevy uživatelům aplikace Facebook Places jsou vedle sítě kaváren Starbucks například značky Mazda, O2, Debenhams nebo Benetton. Uživatelé aplikace Facebook Places tak po přihlášení uvidí v mapách na svých telefonech nejbližší místa slev či dalších prodejních akcí těchto značek označená žlutými ikonami. K získání slevy ukáží v příslušném obchodě svůj telefon.

Facebook nepobírá od zapojených firem žádné procento ze zisku. Služba je zdarma pro uživatele, nadstandardní služby pro firmy chce však Facebook zpoplatnit.

-kk-

Zdroj: InformationWeek - portál předního amerického magazínu InformationWeek věnovaný moderním technologiím a byznysu
Zobrazit přehled článků ze zdroje InformationWeek