Skype přichází se služnou pro firmy

Společnost Skype na českém trhu představila Skype for Business. Volně dostupný software Skype umožňuje telefonovávání zdarma po celém světě s každým, kdo si jej také nainstaluje. Kromě toho lze chatovat, připojovat soubory, pořádat konferenční hovory a s web kamerou i video hovory. Nutným vybavením je PC s mikrofonem a reproduktory nebo telefon s širokopásmovým internetovým připojením

Není však všechno zlato, co se třpytí. Majitelé totiž musí telefonovat i s dodavateli či zákazníky, kteří Skype nemají. Při využití služby SkypeIn přátelé volají z běžný telefonů, vy berete hovory ve Skypu. Podmínkou přijetí hovoru je zapnutý počítač. SkypeOut umožňuje telefonování ze Skypu na pevné a mobilní linky. Takto volat se vyplatí na pevné linky v zahraničí.

Systém prvotně navrhovaný pro jednotlivce má pro firmy své mouchy. Kolísá kvalita spojení a administrace, která probíhá z velké části u Skypu, ne u konečného uživatele. Problém nastane, pokud se firma Skype rozhodne vypnout server. Zatím lze tedy Skype doporučit souběžně s pevnými či mobilními linkami. Stejného názoru i sama společnost.

-hp-
Zdroj: MF DNES - český deník Mladá Fronta DNES
Zobrazit přehled článků ze zdroje MF DNES