S KidZui mohou děti bezpečně surfovat

Internet představuje pro rodiče dilema – na jedné straně nabízí pro děti možnost přístupu k zajímavým stránkám a zábavě a na druhé nebezpečí nevhodného obsahu a komunikace s neznámými lidmi.

Existují nástroje, které tento problém řeší - nejčastěji filtrovací software, který se snaží zablokovat nevhodný materiál. Často ale frustruje děti i rodiče buď tím, že blokuje příliš mnoho věcí, nebo neblokuje dostatečně.

Jiný přístup, například řízení rodiči pomocí nejnovější verze operačního systému Windows a Macintosh, umožňuje specifikaci těch webových stránek, které děti mohou navštěvovat. To ale vyžaduje úzkou a neustálou kontrolu s tím, jak dítě vyhledává přístup na stále více webových stránek.

V současnosti přichází nástroj KidZui, který má za cíl nabídnout dětem bezpečný internet, kde mohou surfovat, aniž by rodičům přidělaly vrásky na čele. KidZui je určen pro děti od 3 do 12 let. Stejnojmenná firma ze San Diega, která službu nabízí, tvrdí, že zahrnuje 500 000 bezpečných stránek, fotografií a videí z různých oblastí. Rodiče mohou také snadno získat podrobný výpis aktivit dětí na internetu a upravit obsah podle svého přání.

Není to však bezplatná služba, je třeba stáhnout speciální vyhledávač KidZui z http://kidzui.com.

-av-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online