Prozkoumejte svět od vašeho stolu

Někteří lidé dokáží mít stavy, kdy jejich mysl cestuje po světě a přitom jsou bezpečně doma v posteli. Díky MSN Virtual Earth a Google Earth, dvěma novým internetovým 3D mapovačům a vyhledávacím službám, to bude možné i pro méně obdařená individua. Takže brzy budeme „létat“ po světě a dívat se na ulice, budovy a přitom sedět doma.

Současná testovací verze MSN Virtual Earth (virtualearth.msn.com) a Google Earth (earth.google.com) demonstrují, jak bylo mapování zázračně transformováno díky 3D technologii, satelitní fotografii, výkonným počítačům, vyhledávačům, databázím a internetu. Google a Microsoft začnou poskytovat tyto služby koncem letošního roku.

Při současné rivalitě mezi Googlem a Microsoftem je ironické, že programy od Googlu vyžadují stáhnutí aplikace Google Earth Windows, zatímco MSN Virtual Earth od Microsoftu nefunguje jen s Explorerem od Microsoftu, ale také s konkurenčními prohlížeči.

Údajně jsou tyto aplikace tak skvělé, že se uživatelé budou velice těšit na plánování svých cest. Řekněme, že podniknete první služební cestu. S Google Earth nebo MSN Virtual Earth, napíšete adresu kanceláře, kam pojedete, zazoomujete a podíváte se, v jaké budově přesně je. Jediným kliknutím můžete satelitní fotografii změnit na mapu s názvy ulic a šipkami naznačujícími jednosměrky.

Oblíbené destinace lze ukládat. Pokud pojedete na výlet a budete přemýšlet o tom, jak daleko je z vašeho hotelu do parku, s Google Earth může jeden sednout do virtuálního vrtulníku a získat pohled z ptačí perspektivy.

-av-
Zdroj: Fortune.com - server prestižního amerického časopisu Fortune
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fortune.com