Prověřit si obchodního partnera není problém

Své obchodní protějšky si nyní můžete prověřit díky službám, které nabízí portál obchodních informací cribis.cz. Ten spustila společnost Czech Credit Bureau.

Prostřednictvím služby CRIF Business Information Services (zkráceně CRIBIS) si mohou firmy i podnikatelé ověřit, zda jsou jejich obchodní partneři seriózní či zda jim nehrozí bankrot. Služba pracuje obdobně jako české banky při hodnocení žadatelů o úvěr.

Uživatelé portálu získají on-line přístup k veřejným i neveřejným informacím o firmách. Třeba tzv. CCB Index vyjadřuje obchodní riziko spojené s danou firmou z pohledu jejích obchodních partnerů. K dispozici jsou i podrobné identifikační údaje hledaných firem, informace o jejich finančním stavu, přehled jejich vlastnické struktury nebo analytický pohled na odvětví a region, v němž působí.

Portál nabízí i diagramy vztahových vazeb mezi společnostmi a jejich zástupci, marketingové seznamy nebo monitorovací a výstražné služby.

Kromě desítek českých společností portál nabízí i obchodní zprávy o více než 50 milionech veřejných i soukromých společností z 230 zemí světa, a to prostřednictvím portálu SkyMinder.com, který se specializuje na mezinárodní obchodní informace.

-hp-

Zdroj: Aktuálně.cz - český on-line deník
Zobrazit přehled článků ze zdroje Aktuálně.cz