Použitelnější e-mailové marketingové nástroje jsou tady

Pro malé firmy může být e-mail dobrým marketingovým nástrojem. Bez potřeby velkých financí se jeho prostřednoctvím mohou dostat k velkému počtu zákazníků a pružně reagovat.

V praxi se ale pro malé firmy vyskytuje mnoho komplikací. Kvalitní software pro řízení e-mailového marketingu bývá pro menší firmy drahou a složitou záležitostí.

Svítá ale na lepší časy. Řada firem nabízí softwarové balíčky pro e-mailový marketing a monitorování stránek, které jsou navržené právě pro menší firmy.

Aktuální nabídky

Ve firmě Thought Lava LLC, která se zabývá designem internetových stránek, zvolili nový software protože si uvědomili, že potřebují více informací o výsledcích svých marketingových aktivit. Vloni začali používat nové softwarové služby od firmy Genius.com. Prostřednictvím jejich programu GeniusTracker mohou mimo jiné zjistit konkrétní stránky, které zákazníky zajímají a které navštěvují.

Dalšími produkty, které představují podobné vlastnosti jsou například Market2Lead od Market2Lead., iMarketing Automation od Vtrenz., nebo iCentera Enterprise Edition od iCentera.

Co zvolit?

Začínající firmy musí pečlivě zvážit, jaký balíček – pokud vůbec nějaký – pro ně bude nejvhodnější. Odborníci doporučují hledět při volbě softwaru  především na použitelnost, schopnost spojit se se stávajícími databázemi a užitnost dat, které systém umí nabídnout. Může se totiž stát, že program shromažďuje data, která nemusí být pro konkrétního obchodníka až tak užitečná. Hlavní je odpovědět si na to, zda dokáže nový systém podpořit odbyt.

Manažeři malých firem také doporučují rozumné využívání takového softwaru. Například radí obezřetnost při telefonátech, které mohou v jistých případech naznačit zákazníkovi, že je sledován. Jak rychle bude obchodník volat zákazníkovi poté, co zjistí, že byl na té či oné stránce, záleží na jeho vztahu s ním.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal