Podnikatelské trendy 2017: Inspirace z Velké Británie

V roce 2017 mohou uspět podnikatelé zabývající se designem interiérů v dánském stylu nebo výukou tance. Společnost Yell Business, podnikající v digitálním marketingu, zkombinovala predikce ze začátku roku 2016 s výzkumem z konce roku a získala tak představu o tom, jaké služby budou pravděpodobně poptávané.

Ilustrační snímek

Marketingový ředitel Yell Business tvrdí, že rozvíjející se trendy jsou skvělou příležitostí pro každého, kdo se chystá začít podnikat. Je to o tom, zkoumat každodenní vášně lidí. Co tedy bude dělat váš podnik – budete nabízet hodiny tance jive nebo si založíte veganskou kavárnu?

Data získaná z největšího komerčního rejstříku ve Spojeném království ukazují několik zajímavých trendů, které jsou zcela jistě platné pro tento ostrovní stát. Vědět, co bude příští velká věc v Anglii, se však může hodit i vám. Tyto trendy se postupně mohou dostat i do České republiky.

Šampióni popularity: Dánský design interiérů a jive

Trendy jsou dnes věci, které jsou hygge (dánský výraz pro útulnost). Jasně to dokládají statistiky slov vyhledávaných na internetu. Podobně i vyhledávání tance jive a jeho lekcí vzrostlo v roce 2016 o 50 % v porovnání s rokem předchozím. Trend naznačuje, že letos bude právě tento tanec hodně populární zálibou.

Podle přehledu představeného webem businessrevieweurope.eu jsou na Googlu také velmi často vyhledávány tradičně vyráběné giny a piva, a právě proto budou v roce 2017 zajímavou příležitostí. Stále více se vyhledává i veganské jídlo.

Populární dále začínají být služby nabízející streamování videí a také společnosti zabývající se eSporty (především profesionální hraní video her).

Yell se také zeptal, co uživatele, kteří zatím nepodnikají, odrazuje od založení vlastního podniku. 3 hlavní důvody jsou:

  • Nemají dostatek peněz.
  • Nevědí, kde a jak začít.
  • Riziko neúspěchu je příliš velké.

-jk-

Zdroj: Business Review Europe - časopis a portál pro manažery v Evropě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Review Europe