Oprašte svůj profil na LinkedInu

Ilustrační snímek

Už jste začali s jarním úklidem? Zkuste do něj letos zahrnout i oprášení svého profilu na LinkedInu. Doporučuje to alespoň server mashable.com v článku s názvem 6 Ways to Spring Clean Your LinkedIn Profile, kde připomíná, že právě tato sociální síť je stěžejní pro prezentaci vaší kariéry na internetu. LinkedIn je velmi dobře optimalizován pro vyhledávače, a proto je to právě profil na LinkedInu, který se zobrazí jako první výsledek vyhledávání, když někdo zadá do Googlu vaše jméno.

Co tedy oprášit?

1. Fotografie

Pokud ještě nemáte v profilu profesionální fotografii, je nejvyšší čas nechat se vyfotografovat profesionálem nebo alespoň zručným amatérem. Vaše fotografie by měla být co nejnovější.

2. Popis pracovních zkušeností

Zkuste oživit strohý výčet své pracovní historie. Rozšiřte popis svých dovedností a buďte trochu akčnější – např. místo „sociální média“ napište „nadšenec do sociálních médií“.

3. Odkazy

Přidejte si do profilu odkazy na vaše osobní webové stránky nebo web vaší firmy.

4. Prázdná místa

Vyplňte všechny součásti profilu, které máte dosud prázdné. Profil vyplněný pouze z poloviny vysílá signál, že nejste důslední.

5. Nerelevantní dovednosti

Při popisu svých dovedností se zaměřte na ty, které jsou zásadní nejen pro odvětví, v němž se momentálně pohybujete, ale i pro odvětví, do něhož byste se chtěli dostat v budoucnu.

6. Doporučení

Požádejte bývalé nadřízené a kolegy o potvrzení svých schopností a dovedností.

-kk-

Zdroj: Mashable - server věnovaný sociálním a digitálním médiím
Zobrazit přehled článků ze zdroje Mashable