Nová e-mailová řešení

Každý, kdo má e-mailovou schránku ví, že to má své klady i zápory. Jednou ze stinných stránek je množství spamu a nebezpečí zavirování systému nebo zcizení dat. Řešení formou filtrů ale často blokuje nebo zasahuje do legitimní komunikace. To může komplikovat život hlavně malým firmám, které nemají patřičné technologické zázemí.

Webové řešení

Firma SalesGene se sídlem v Pittsburghu přišla s produktem nazvaným Landslide, který umožňuje firmám založit internetové stránky, kde mohou ukládat dokumenty, vzkazy a další materiály. Klient dostane přihlašovací údaje a může si potřebné informace kdykoliv stáhnout. Je to dobrá alternativa zasílání e-mailů s velkými přílohami a napomáhá řídit informační tok prevencí hromadných verzí dokumentů, které „poletují“ systémem. Podobné služby sdílení dokumentů poskytují například i společnosti WebEx Communications Corp. a Microsoft.

Další nepříjemností je, že řada firem čelí „e-mailové neefektivitě“ – příliš zpráv, které chodí nesprávným lidem a další se nedostanou tam, kam jsou určeny. Řešením je tzv. work-flow software. Ten například převzala strojírenská firma Oakville od holandské firmy Exact Software. Tento software pomáhá řídit interní informace, například aktualizace projektů, plánování dovolených nebo objednávky, automatickým rozesíláním zpráv a vyhledáváním odpovědí.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal