Neriskujte exspiraci své domény

Co se stane, když vyprší platnost vaší domény? Někdo ji může koupit, prodá ji, nebo ji využije pro reklamy. Tento trend v posledních letech získává na popularitě s tím, jak rostou jejich počty a také zanedbání jejich obnovení. Jak zajistit, abyste se nestali jednou z obětí?

- Udržujte aktualizované kontaktní informace. Registry by vás měly upozornit e-mailem na končící platnost domény. Ujistěte se proto, že kontaktní informace jsou správné. I po vypršení platnosti však nemusí být vše ztraceno. Někde se přiřazení novému majiteli nedělá dříve než za 30 dní, a tak má zákazník šanci zaspání napravit a doménu obnovit.

- Nepoužívejte pouze e-mailový kontakt. Lidé často uvádějí e-mailový kontakt, který prakticky nepoužívají. V některých případech může být nepoužívaná e-mailová schránka dokonce úplně zrušena.

-Využijte samoobnovovací funkci. Tuto službu nabízí většina registrů. Umožňuje například automatické každoroční obnovení odečtením poplatku prostřednictvím kreditní karty klienta. Proto je třeba zajistit aktuálnost platebních dat.

- Registrujte se na více než jeden rok. Ve většině případů ještě ušetříte.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com