Nejzajímavější snímky roku 2021 jsou Duhový vitamin, Chvaletická plachetnice, Svítání a Křišťál jako šperk interiéru

Nejpůsobivější průmyslové snímky roku 2021, které získaly absolutní vítězství v rámci celorepublikové soutěže a celoroční inspirativní platformy Czech Industry Challenge, jsou Chvaletická plachetnice (od energetické skupiny Sev.en Energy), Svítání (od brněnské firmy Direct Fly) a Křišťál jako šperk interiéru (od sklářské značky Bomma ze Světlé nad Sázavou). Odborná fotografická porota zároveň vybrala nejlepší univerzitní snímek. Stal se jím Duhový vitamin od Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Duhový vitamín, Autor snímku: RNDr. Jan Havlík, Ph.D.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Název snímku: Duhový vitamín
Autor snímku: RNDr. Jan Havlík, Ph.D.

Několik fotografií z fotografické části soutěže Czech Industry Challenge (CICH) se kvalifikovalo takéna návaznou putovní osvětovou foto výstavu Czech Industry Photo 2021.

Křišťál jako šperk interiéru, Autor snímku: Filip Marek

Firma: BOHEMIA MACHINE s.r.o. (Bomma)
Název snímku: Křišťál jako šperk interiéru
Autor snímku: Filip Marek

Ta je veřejným přesahem CICHu a jako nekomerční aktivita primárně slouží k průmyslové osvětě především dětí, mládeže a jejich (pra)rodičů. Fotografickou porotu tvořil tým složený z těchto expertů: Jan Pohribný, Marian Beneš, Pavel Šerý, Miroslav Sanytrák a Jan J. Dvořák, kdy porotě předsedal Jan Pohribný, prezident Asociace odborných fotografů České republiky (APF ČR).

Svítání, Autor snímku: Jakub Čermák

Firma: Direct Fly, s.r.o.
Název snímku: Svítání
Autor snímku: Jakub Čermák

„S naším realizačním týmem máme velkou radost, že ani ve III. ročníku průmyslové firmy a univerzity fotografickou porotu nezklamaly. Vizuální zážitek a průmyslová osvěta má velkou sílu posouvat hranice myšlení především u dětí a mládeže. Naším cílem je nejen motivovat, ale primárně vzbudit zájem i hrdost u české populace prostřednictvím poutavých snímkůa jejich doprovodných příběhů. V České republice se tvoří úžasné věci s pomocí talentovaných lidí. A právě Czech Industry Photo je nástroj – platforma, která dokazuje, že český průmysl, zastoupené firmy i spolupracující vysoké školy jsou vskutku na světové úrovni“, doplnila výsledky odborné poroty Kateřina Škopková, zakladatelka CICHu.

Chvaletická plachetnice, Autor snímku: Petr Dušek

Firma: Sev.en Energy
Název snímku: Chvaletická plachetnice
Autor snímku: Petr Dušek

Přihlašování firem do IV. ročníku #CzechIndustryChallenge, tedy i nominace na přidružené #CzechIndustryPhoto, začne online od března přes webové stránky czechindustrychallenge.cz.