Mýty o internetu odhaleny

V průběhu minulého desetiletí pomohl Justin Kitch stovkám tisíců podnikatelů založit prostřednictvím jeho www.homestead.com internetové stránky. Poukazuje na velkou váhavost některých podnikatelů internet přijmout a tu připisuje několika mýtům:

- Internet, to bude revoluce. Revoluce už přišla, což dokazuje 150 milionů Američanů, kteří jej denně využívají. Každý, kdo si myslí, že může „svůj“ internet odložit na později, dělá chybu.

- Nepotřebuji internetové stránky. Nevyužíváte možnost „mít otevřeno“ 24/7 téměř zadarmo a to je přece škoda.

- Najmu si na správu internetu profesionála. Řada lidí věří, že musí práci na stránkách zadat. To je mylné a Kitch radí pravý opak. Podle něj je třeba dynamiky a autentičnosti, nikoliv suché dokonalosti. Je také výhodné a nutné mít možnost zasahovat pružně do svých stránek.

- Zlaté stránky postačí. Přinejmenším polovina nových zákazníků jde najít „svou“ firmu online, takže automaticky tuto část lidí zklamete, pokud na internetu ještě nejste.

-Moje firma je jen pro místní. V dnešní době už nic takového neexistuje.

- Moje internetové stránky jsou pouze pro nové zákazníky. Vaše stránky mohou a nemusí být důvod, proč k vám lidé přicházejí. Definitivně jsou ale důvodem, proč se lidé vracejí.

Moje stránky jsou pouze pro zákazníky. A co zaměstnanci, partneři a dodavatelé? Schopnost interakce s těmito lidmi prostřednictvím internetu poskytuje velkou flexibilitu s tím, jak vaše firma roste.

- Stránky jsou vše, co potřebuji. Jsou jen špičkou ledovce. Zvažte e-mailové bulletiny, blogy, společenské stránky a jiné.

- Být malý je velká nevýhoda. Zákazníci tíhnou přirozeně spíše k menším firmám. Takže berte tento fakt jako konkurenční výhodu a sdělte svůj „příběh“.

- Díky internetu ryhle zbohatnu. Ani tady vám nic samo nespadne do klína. Umění jednat s lidmi a interakce se zaměstnanci a zákazníky bude ještě kritičtější při internetovém podnikání, protože pro vytvoření potřebných konexí vydáte více energie.

- Dobrá. Udělám vše, co řeknete. Každý podnikatel by měl najít vlastní cestu. Neberte vše, co někdo (včetně Kitchera) řekne za svaté.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com