Monster konkuruje LinkedInu. Spustil profesní networking na Facebooku

Globální pracovní portál Monster přichází s platformou pro profesní networking v rámci Facebooku. Aplikace s názvem BeKnown má uživatelům největší světové sociální sítě umožnit oddělení profesních kontaktů od přátel, lépe tak kontrolovat profesionální identitu v online prostředí a zároveň pomoci při hledání pracovních příležitostí. Hovoří se o přímé konkurenci směrem k profesní sociální síti LinkedIn.

Facebook má téměř 700 milionů uživatelů, zatímco LinkedIn „pouze“ 100 milionů. Viceprezident Monster Worldwide pro oblast médií a digitálního marketingu v Evropě David Henry proto hovoří o tom, že aplikace BeKnown „přivede profesní networking k masám“.

Uživatelé Facebooku budou pomocí aplikace BeKnown moci realizovat profesní networking i s lidmi, kteří nejsou jejich přáteli na Facebooku. Budou také moci sledovat, s jakými společnostmi jsou jejich profesní kontakty spojeny nebo o jaké pracovní nabídky se zajímají. Do aplikace je možné integrovat uživatelský profil ze serveru Monster, a vyhledávat tak pracovní nabídky z Monsteru již jen prostřednictvím Facebooku.

Uživatelé aplikace BeKnown mohou dále doporučovat své kontakty ostatním například pro konkrétní pracovní pozice. Od příštího měsíce za to budou dokonce moci získat i finanční odměnu v rámci tzv. social referral programme. Také zaměstnavatelé si budou moci zřídit svůj profil, jehož fanoušky se uživatelé mohou stát. Získají pak přístup k oznámením o nových pracovních nabídkách.

Aplikace BeKnown je k dispozici všem registrovaným uživatelům Facebooku v 19 jazycích včetně češtiny.

-kk-

Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today