Mobilní telefony zítřka

Když Irwin Jacobs, ředitel amerického telekomunikačního gigantu Qualcomm, odešel do důchodu, převzal po něm otěže jeho syn Paul, který je velkým vizionářem. Má plnou hlavu nápadů a je nejšťastnější, když může kázat o tom, jak vám bude v budoucnu váš mobilní telefon sledovat zdravotní stav. Zde je několik vlastností, o kterých si Paul Jacobs myslí, že je brzy uvidíme:

- Živé televizní kanály. Údajně již příští rok bude mít každý přístup k početným televizním kanálům, eventuelně by vám mobilní telefon měl umožnit sledování zpráv a jiné zábavy.

- Osobní identifikace. Senzory, které budou číst biometrická data, například na otisk prstu zpřístupní určité složky. (Za dva až tři roky)

- Zdraví a fitness. Miniaturní senzory budou schopny monitorovat váš srdeční puls, který mobilní telefon automaticky bezdrátově pošle vašemu lékaři nebo osobnímu trenérovi. (Za jeden až dva roky).

- Digitální peněženka práv. Pokud si stáhnete píseň, váš telefon pozná, zda jste si zakoupili licenci pro osobní užití. (Za tři až pět let)

- Mapování. Bezdrátové telefony se stanou hlavním sociálním nástrojem. Převzetím globální poziční technologie a mapovacích databází upozorní na určitý bod. Například pokud vaši přátelé pojedou nebo půjdou okolo vašeho bydliště, jejich mobilní telefon je na to upozorní. (Za jeden až dva roky)

- Centrum médií. Fotografie a videa, která vytvoříte, přenesete do telefonu a promítnete na obrazovce své ploché televize. (Během tří až pěti let).

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com