Mobilní technologie umožňují jiný způsob práce

Stále více společností nachází nové možnosti využití bezdrátového Internetu. Velké firmy investovaly mnoho finančních prostředků do e-mailových systémů, intranetu, extranetu a systémů CRM. Zastánci bezdrátových technologií se domnívají, že by mělo být poměrně snadné všechny tyto systémy rozšířit na mobilní zařízení.

Kromě využívání těchto systémů je dnes možné vybavit mobilními zařízeními zaměstnance a umožnit jim tak flexibilní práci z domova. V současné době sice již mnoho pracovníků využívá příruční počítače, ty mají však oproti jiným mobilním zařízením nevýhody, například složitý operační systém.

Přechod na mobilní technologie není nikterak složitý a obvykle není nutné nakupovat další zařízení – stačí si u operátora sítě předplatit bezdrátový přístup.

Nové technologie se mohou zanedlouho uplatnit i v poskytování služeb zákazníkům. Lidé si však musí také zvyknout na to, že bezdrátové technologie nejsou to samé co webové aplikace. Jedním z nebezpečí implementace mobilních zařízení je také to, že lidé přestanou rozlišovat, co je pro ně volný čas a co pracovní doba.

**Datum vydání:** X/2001
Zdroj: The Economist - server prestižního britského týdeníku The Economist
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Economist