Mobilní aplikace v roce 2019 (1/2): Co nás čeká?

Existují technologie, které budou značně ovlivňovat vývoj mobilních aplikací v příštím roce. Tyto technologické trendy nejspíše povedou k radikálním proměnám našich životů a jistě budou mít obrovský dopad i na byznys.

Ilustrační snímek

Konkurence v oblasti vývoje mobilních aplikací je stále intenzivnější. Mění se i proces vývoje samotného. Nové technologie jsou zde – a budou využity tak, aby zlepšily pohodlí, které si v tomto mobilním světě dopřáváme.

Zde je seznam těch nejdůležitějších trendů, které budou klíčové pro každého vývojáře mobilních aplikací v příštím roce.

Internet věcí

Dneska už o tom mluví každý – a není divu, protože internet věcí bude velká věc pro takřka každý průmyslový sektor. Od této futuristické technologie si toho slibujeme hodně. Aplikace využívající internet věcí vytvoří most mezi našimi chytrými telefony a všemi ostatními zařízeními připojenými k internetu. Tyto aplikace se tak stanou nedílnou součástí ekosystémů mnoha firem. Je to prostě a jednoduše ten největší trend, který nás v oblasti vývoje mobilních aplikací čeká – a to nejen v roce 2019, tvrdí článek na webu business2community.com.

Strojové učení

Sběr a analýza dat budou prováděny velmi efektivně pomocí algoritmů strojového učení. Tento druh technologie umožňuje firmám poskytovat individualizované a personalizované zážitky všem uživatelům. Můžeme tedy očekávat, že se objeví ještě více chatbotů a automatizace bude využita i jinde.

Automatizace především zlepší služby v oblasti zákaznického servisu, kde pomůže firmám snížit počet chyb, kterých se lidský personál tak často dopouští.

Ještě více kontaktu s byznysem

Lidé jsou stále více technicky zdatní – a to má pro vývojáře své důsledky. Poskytování vysoce kvalitní a interaktivní uživatelské zkušenosti bude rozhodujícím faktorem úspěchu. Vývojáři mobilních aplikací navíc musejí reagovat na různorodé požadavky různých uživatelských skupin. Proto vývojáři a lidé rozumějící technologiím musejí ještě více komunikovat s byznysem, aby byli schopní rozpoznat, kde mohou být všechny nové technologie využity tak, aby přinesly co nejvyšší hodnotu.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Mobilní aplikace v roce 2019 (1/2): Co nás čeká?

Aktuální

Mobilní aplikace v roce 2019 (2/2): Co nás nemine?