Microsoft odhalí nejnovější verzi Windows 7

Další verze MS Windows by měla potrápit uživatele mnohem méně než předchůdce Vista. Uživatelé budou moci novou verzi otestovat začátkem příštího roku.

Největší výrobce softwaru na světě přetváří Word, Excel a další klíčové prvky Office tak, aby byly schopny fungovat v internetovém prohlížeči. Tento krok má za účel konfrontovat rivaly - například Google Inc, který nabízí zdarma on-line textové a tabulkové programy, a ohrožujte tak nejziskovější centrum Microsoftu.

 

Windows 7 umožní uživatelům zvolit na svých PC zobrazování méně upozornění a varování. Přebujelá upozornění týkající se bezpečnostních rizik totiž dráždí řadu uživatelů systému Vista. Steven Sinofsky, Senior Vice President skupiny Microsoft, říká, že mají nejlepší úmysly pomoci zabezpečit PC platformu ještě více a to obzvlášť pro uživatele-začátečníky, kteří to nejvíce potřebují.

 

Windows 7 si udržely některé důležité designové změny, které debutovaly ve Vistách, ale zbavily se jiných. Microsoft také udělal řadu užitečných změn na úkolové liště spolu s dolní částí obrazovky. Bude například snazší vidět, kolik je otevřeno dokumentů a přepínat mezi nimi. Budou zde také nové způsoby organizace nedávno používaných složek nebo oblíbených prvků programů. Navíc budou oproti Vistám rychlejší a budou vyžadovat pro svůj běh méně paměti. Visty také obecně potřebují dražší hardwarové konfigurace než třeba starší Windows XP.

 

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com