Logistika: kvalita jako nejcennější deviza

Logistika jako moderní technicko-ekonomická disciplína zažívá v poslední době nebývalý boom, který by měl v nejbližší budoucnosti ještě zesílit. Experti předpovídají, že objem nákupů přes Internet v následujících letech vzroste v celoevropském měřítku o několik set procent, takže zajištění těchto obchodů z logistického hlediska bude mít pro zákazníky i dodavatele klíčový význam. Druhou stranou mince je ovšem ostrý konkurenční boj v celé logistické branži. Mnoho firem v dnešní době nasazuje dumpingové ceny s cílem získat pro následující období co největší podíl na trhu.

Společnost **Hellmann Worldwide Logistics**, Osnabrück zvolila zcela jinou strategii a zákazníky se snaží získávat v první řadě nekompromisní kvalitou a šířkou poskytovaných služeb. Vedení podniku si nechalo týmem specialistů vypracovat koncepci řízení kvality založenou v první řadě na pozitivní motivaci zaměstnanců.

Autor v článku podrobně popisuje systém řízení kvality ve společnosti **Hellmann Worlwide Logistics** a zkušenosti s jeho uplatněním v praxi.

**Datum vydání:** III/2001
Zdroj: Wirtschaft & weiterbildung - marketing, personalistika, e-learning
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wirtschaft & weiterbildung