Líbímseti.cz sbližuje a roste

Server Líbímseti.cz denně navštíví přes 200 000 unikátních návštěvníků. Oldřich Neuberger, jenž jej před pěti lety založil, obsadil prostor, který velké české portály podcenily. Základní myšlenkou byla možnost prezentovat na webu svou fotografii a zjistit, jak se líbím ostatním.

Podle NetMonitoru na server zavítalo v březnu skoro 800 000 návštěvníků. V oblíbenosti se řadí po bok Seznamu a serveru Hry.cz. Typickým uživatelem Líbímseti.cz je student mezi 15-27 lety, obě pohlaví jsou zastoupena rovnoměrně. Měsíční provoz dnes stojí okolo jednoho milionu korun.

Od čistého serveru s výměnným systémem osobních fotografií se Líbímseti.cz rozšířilo na komunitní portál: zahrnuje e-mail, diskuse, chaty nebo blogy. Součástí serveru je lifestylový magazín, nově možnost vytvoření osobních stránek, on-line radio a také videosekce, která zatím čeká na možné rozšíření.

Sehnat reklamu, která by server uživila, bylo pro Líbímseti.cz zpočátku obtížné. Dnes je situace lepší. Nejen díky lepší internetové zdatnosti inzerenta, ale také díky vysoké návštěvnosti a personalizované reklamě, která přesně cílí na uživatele.

Největším konkurentem Líbímseti.cz jsou Lidé.cz portálu Seznam. Provozovatelé serveru tvrdí, že v Česku přímou konkurenci nemají.

-hp-
Zdroj: Lupa - server o českém internetu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lupa