LCD, nebo plazma?

I když jsou LCD i plazmová technologie vhodné pro potřeby širokoúhlých obrazovek a obrazovek s vysokým rozlišením, každá technologie má své kvality, které je dobré zvážit při volbě média pro prezentace.

- Osvětlení. Podle některých odborníků je LCD vhodnější pro prezentace v jasně osvětleném prostředí, protože je jasnější a odráží méně světla. V tmavším prostředí pak nabízí plazma lepší kontrast.

- Velikost publika. Pokud přednášíte v menších místnostech, volte středně velký panel (26 – 32 palců). Pokud je vaše publikum větší, vyberte 50 – 60 palcový. Největší a cenově nejvýhodnější obrazovky jsou v současné době plazmové, s tím, že LCD bude na trhu brzy ve srovnatelných cenových relacích.

- Aplikace. Pokud se chystáte prezentovat například videoprezentaci, doporučuje se využít plazmovou obrazovku, na statičtější prezentaci LCD.

- Náklady. Obě technologie jsou nabízeny ve zhruba stejných cenách do úhlopříčky 32 palců. U LCD je ale cena u větších modelů až dvojnásobná.

- Image. Přednášející prezentuje organizaci, za kterou hovoří. Jak chcete, aby byla portrétována? Ti, kteří chtějí být viděni jako „high-tech“ si možná vyberou nejnovější plazmovou obrazovku s úhlopříčkou 103 palců.

Bez ohledu na výběr by měl přednášející brát zřetel na to, aby měl produkt kvalitní záruku, servis a byl od renomovaného výrobce, což může mimo jiné znamenat možnost modifikace produktu dle přání zákazníka.

-av-
Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations