Kybernetické ​​útoky: Na co dát pozor

Pokud si myslíte, že kybernetické útoky typu ransomware jsou vždy okamžitě zpeněženy formou žádosti o výkupné, pletete se. Narušení bezpečnosti a nekalé aktivity hackerů se často rozvíjejí postupně, během řady měsíců či let.

Ilustrační snímek

Leckdy takový útok trvá šest měsíců, než si firma uvědomí, že byla napadena. kybernetická Výsledkem takové prodlevy potom je daleko větší způsobená škoda, kterou nese napadená firma.

Proniknutí zabezpečením přijde draho. I jeden jediný hacker dovedl znepřístupnit webovou stránku společnosti British Airway. Výpadek sice trval jen jednu hodinu, i tak však způsobil ztrátu vyčíslenou na 100 000 liber. Kromě toho musí být každé porušení bezpečnosti v případě zákaznických osobních informací, které umožňují identifikaci, oznámeno v souladu s Obecným nařízením o ochraně údajů (GDPR).

Jak mohou firmy minimalizovat riziko, že jejich webové stránky budou hacknuty? Naštěstí existují určité kroky, které organizace může podniknout, tvrdí článek na webu bmmagazine.co.uk. Aktivity, které vám mohou pomoci, jsou celkem jednoduché:

Nainstalujte aktualizace

Většina webových stránek je zranitelná jednoduše proto, že jejich správci nedokáží zabezpečit využívání nejnovějších aktualizací. Abyste byli v bezpečí, musíte mít nejnovější verzi veškerého softwaru.

Zlepšete detekci

Existují služby detekce hrozeb, které jsou zaměřené přímo na kybernetické hrozby. Neschopnost útok detekovat je běžným problémem, takže tato služba může leckdy pomoci při prevenci útoku, který by mohl mít katastrofické následky.

Nastražte léčku

Léčka může být databází, která vypadá jako legitimní součást vaší firemní sítě. Je to však připravená léčka. Když se kybernetičtí útočníci pokusí odsud získat cenné údaje, spustí se varování. Jde tedy o dodatečnou vrstvu zabezpečení – léčka se používá, aby se zvýšila šance, že na sebe útočníci sami upozorní.

Vyškolte své zaměstnance

Lidé jsou obvykle tou největší slabinou. Své zaměstnance musíte udržovat řádně proškolené – a to technické i netechnické pracovníky. Každý by si měl být vědom toho, jak vypadají nejnovější kybernetické hrozby.

-jk-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters