Konzultanti v oboru sociálních médií jsou v kurzu

Nejžádanějšími profesionály ve Velké Británii jsou v současné době konzultanti v oboru sociálních médií. I přes obecně rostoucí míru nezaměstnanosti stoupla poptávka po těchto odbornících za poslední rok o stovky procent. Vyplývá to ze statistik pracovního portálu pro nezávislé pracovníky PeoplePerHour.com.

Počet inzerátů hledajících konzultanty pro Twitter na PeoplePerHour.com stoupl v letošním roce o 300 procent. Podobně je tomu i v případě Facebooku nebo YouTube. Zakladatel portálu Xenios Thrasyvoulou to přikládá rostoucímu zájmu firem o využití sociálních médií v marketingových plánech. Silné postavení této pozice podle něho poroste i nadále. Přední konzultanti v oblasti sociálních médií souhlasí s tím, že britské firmy rychle zapojují sociální média, stále však podle nich výrazně zaostávají za Spojenými státy.

Podle nezávislého konzultanta Tony Wooda z Norwiche zaostávají Britové v otázce využití sociálních médií za americkými firmami o celých 12 měsíců. Zatímco v USA využívá sociální sítě 90 procent předních firem, v Británii je to přibližně polovina ze stovky těch největších a čtvrtina malých a středních firem.

-kk-

Zdroj: HR Management - portál amerického odborného magazínu HR Management
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Management