Když méně znamená více

Když člověk potřebuje poradit v běžných každodenních záležitostech, je pro něj lepší použít menší specializované webové katalogy než se spoléhat na velké vyhledávače. Určitě jsme se všichni dostali do situace, kdy jsme hledali odpověď na jednoduchou otázku (například „Jak si mohu vytvořit vlastní webovou stránku?“ nebo „Jak mám kontaktovat finanční úřad?“) a vyhledávač nám nabídl milióny výsledků.

Právě tento problém vedl firmu 1DO3 k tomu, aby vytvořila webový katalog, který je zaměřen na otázky a informace z „reálného“ života. Tento katalog v sobě kombinuje vlastnosti vyhledávačů, katalogů a portálů. Cílem je vytvoření seznamu pečlivě vybraných odkazů, rozdělených do kategorií a orientovaných na to, co uživatelé potřebují. Každý jednotlivý odkaz je prověřován a testuje se jeho užitečnost.

Firmy rychle zjistily, že přístup společnosti 1DO3, který preferuje kvalitu nad kvantitou jim může pomoci zvýšit zisky a oslovit uživatele, proto sem dávají k dispozici odkazy na své stránky. Co je v dnešním rušném internetovém světě obzvláště zajímavé, je skutečnost, že na 1D03 nenajdeme pop-up reklamy, žargon a zbytečné odkazy na nekvalitní a informačně chudé stránky.
Zdroj: Search Engine Watch - Informace týkající se vyhledávání na webu, vyhledávačů, e-komerce, internetové reklamy…
Zobrazit přehled článků ze zdroje Search Engine Watch