Kde hledat podnikatelské nápady?

Ilustrační snímek

Začínáte s podnikáním, nebo již nějakou dobu podnikáte a uvažujete, s jakým novým produktem přijít na trh. Přemýšlíte, přemýšlíte, ale nic kloudného vás nenapadá. Kde hledat inspiraci? Stačí se dobře dívat kolem sebe. To je alespoň rada podnikatele a spíkra Stephena Keye, který pomáhá podnikatelům uvádět jejich nápady na trh. V článku pro server Entrepreneur.com shrnul následujících pět oblastí, v nichž se skrývají ty nejlepší nápady pro váš byznys.

1. Konkurence

Sledujte, jaké plány do budoucna mají vaši konkurenti a kam se ubírá celé vaše odvětví. Začít můžete u patentů, které si konkurence nechává zaregistrovat.

2. Recenze produktů

Zaměřte se na to, jak spotřebitelé hodnotí produkty z vašeho odvětví. Stačí se podívat na internet a najdete obrovské množství recenzí. Zajímejte se, na co si stěžují a co by si přáli.

3. Veletrhy

Pravidelně se účastněte konferencí a veletrhů ve vašem odvětví. Na většině veletrhů jsou představovány nové produkty a vy máte ideální příležitost si popovídat s jejich tvůrci i uživateli. Většinou se také diskutuje o aktuálních problémech a právě vy můžete být tím, kdo přijde s řešením.

4. Místní obchody

Navštivte obchody v místě, kde působíte. Vyberte si dobu, kdy chodí nejméně zákazníků a promluvte si s personálem. Zeptejte se, jaké mají problémy se zákazníky, co se prodává a co naopak neprodává. Budete překvapeni, kolik informací se takto můžete dozvědět.

5. Vyhledávače

Odborné weby píší o novinkách ve všech odvětvích. Stačí zadat do vyhledávaše název vašeho oboru ve spojení s klíčovým slovem „trendy“.

A kde hledáte vy?

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com