Jsou sociální weby dobré pro byznys?

Britský think tank Demos přinesl dobré zprávy zaměstnancům závislým na komunitních serverech typu Facebook, MySpace nebo Bebo. Ve své říjnové studii totiž dospěl k závěru, že zaměstnavatelé by neměli svým lidem sociální weby zakazovat, protože jim mohou přinést řadu výhod. Podpora zaměstnanců k využívání sociálních webů pro budování vztahů a bližších kontaktů s kolegy a zákazníky podle ní znamená více užitku než škody.

Autor Peter Bradwell vysvětluje, že on-line sociální sítě mohou firmám pomoci s produktivitou, inovacemi a demokratičtějším způsobem práce. Snahy o kontrolu používání stránek, jako je Facebook s více než 100 miliony uživatelů na celém světě, by podle něho mohly firmy naopak poškodit. „Chytré firmy chápou, že sociální networking nelze jednoduše oddělit od profesionálního networkingu,“ řekl Bradwell.

Dát zaměstnancům více svobody a flexibility může vypadat kontraproduktivně. Podle Bradwella se však ukazuje, že to naopak přispívá k udržení stability firem. Spoluautor Robert Ainger dodává: „Naše studie zdůrazňuje, že hodnota networkingu v rámci slábnoucí ekonomiky je pravděpodobně důležitější než kdykoli předtím. Věřím, že to může znamenat rozdíl mezi pádem firmy a vyděláním na současných složitých podmínkách.“

-kk-

Zdroj: CIO Insight - web pro vedoucí pracovníky - aktuální články, případové studie.
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO Insight