Jednorázové mobily hledají své uživatele

Zatímco největší výrobci mobilních telefonů lákají spotřebitele na nové technické vymoženosti, o své místo na americkém trhu se začínají hlásit telefony na jedno použití. Tyto přístroje sice neposkytují téměř žádný komfort, ale ve srovnání s novými modely klasických mobilních telefonů jsou až desetkrát levnější. Výrobci přitom vycházejí z přesvědčení, že stále existuje dostatečný počet klientů, kteří si potřebují pouze zatelefonovat, nikoli posílat barevné obrázky či nahrávky zvuku.

Při nákupu mobilního přístroje na jedno použití dostane americký zákazník kromě přístroje i čas na volání v rozsahu 10 až 120 minut. Jakmile časový limit provolá, může telefon zahodit, nebo vrátit a koupit si další se slevou 5 dolarů. Slevou chtějí výrobci motivovat spotřebitele k recyklaci přístrojů a napodobit tak model, který již roky funguje u jednorázových fotoaparátů.

Jednorázové mobilní telefony s předplaceným hovorným mohou být ideální i pro rodiče, kteří chtějí dát mobilní telefon svým dětem. Mohou hrát významnou roli též ve snižování kriminality, která je spojena a s krádežemi a následným prodejem mobilních telefonů. Zlodějům a překupníkům se krádež v takovém případě jednoduše nevyplatí.
Zdroj: Infojet.cz - Radek Novák – blog, poznámky, archiv
Zobrazit přehled článků ze zdroje Infojet.cz