Je čas mobilizovat vaše stránky?

Miliony spotřebitelů i podnikatelů se zbavují běžných mobilních telefonů a pořizují si novější typy, které kombinují funkce PDA, mobilu a internetového prohlížeče. V letech 2004 – 2005 se prodej tzv. smartphonů téměř ztrojnásobil a surfování prostřednictvím těchto zařízení bude stále populárnější.

Co to znamená pro vaši firmu?

Jsou vaše stránky připraveny na tento nový druh zákazníků? Je čas zvážit aktualizaci vašich internetových stránek a jejich přepracování pro mobilní internetové prohlížeče. Pokuste se identifikovat, pomocí rozboru návštěv na vašich stránkách, jaké prohlížeče vaši zákazníci používají.

Jak vytvořit stránku optimalizovanou pro mobilní zařízení?

Pokud jsou vaše stránky obsáhlé, nemusíte je přepracovávat celé. Stejně většina návštěvníků přichází pro určité informace, například, aby zkontrolovali stav objednávky nebo aktuální nabídku zboží. Zjistěte, co je na stránkách nejvíce zajímá a začněte od tohoto bodu.

Stránku kompatibilní s mobilními prohlížeči vytvoříte nejsnadněji například pomocí dostupného nástroje Creation Wizard Tool, který vám pomůže vytvořit základy (nové, mobilní) stránky.

Pokud nechcete mít dvoje stránky, které je složitější aktualizovat, spojte se s profesionálem, který vaše stávající stránky naprogramuje tak, že když někdo navštíví vaši hlavní stránku, bude mít na výběr obsah podle typu prohlížeče, který právě užívá.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com