Jak zajistit svým webovým stránkám vysokou návštěvnost?

Jak zajistit, aby se zákazníci neustále vraceli na vaši webovou stránku? Odměňujte je.

Zákazníci mají tendenci se bez váhání zaregistrovat na jakoukoli webovou stránku, pokud vědí, že za to něco dostanou. A pokud se tak skutečně stane, tedy pokud skutečně dostanou co je jim slíbeno, rádi se vrátí, aby zjistili co jim ještě můžete nabídnout.
Příkladem můžou být slevové kupony, možnost zdarma si na určitou dobu vyzkoušet nějaký program (tzv. trial verze), neprodejné vzorky vašeho zboží, a tak dále. Pokud jim něco takového zajistíte, pak se s mnohem větší chutí zaregistrují a poskytnou vám své osobní údaje.

Čím více své zákazníky odměníte za jejich věrnost, tím více přilnou k vašemu zboží, službám a vaší firmě. Také je dost možné, že vaší společnost doporučí dál, svým známým, přátelům či rodině - budou k vám sami přivádět nové zákazníky, aniž byste museli hnout prstem.

Avšak než dosáhnete této úrovně marketingu, musíte správně sestavit své internetové stránky. Musíte se ujistit, že se informace na nich prezentované k zákazníkům dostanou.
Text poskytující základní informace by měl být krátký a přesvědčivý. Nezahrnujte do něj detailní popisy produktů a zdlouhavé vyprávění o vaší společnosti.
Použijte stručných názvů a titulků, informace třiďte do přehledných tezí. Zákazník musí být schopen vstřebat důležité informace i při letmém pročtení textu. Můžete použít také formu jakéhosi rozcestníku, kde budou v bodech uvedeny jen ty nejdůležitější informace a témata - a u každého bodu odkaz, vedoucí k podrobnému popisu tématu. Návštěvník se tak může sám rozhodnout, které informace jsou pro něj důležité a následně si je podrobně pročíst.

Zajistěte také, aby zákazníci mohli bez námahy zrušit svou registraci nebo jednoduše aktualizovat své osobní údaje.
Váš web musí vždy obsahovat aktuální informace. Nic neodradí zákazníky tak, jako internetové stránky, které nebyly týdny či dokonce celé měsíce aktualizovány. Vyrovnat se tomu může snad jen e-mailový spam, kterému se vyhněte za každou cenu.

Buďte originální - zkuste nabízet nějakou zvláštní službu, která vás bude odlišovat od konkurence. Pomoci může i nevšední design, který by ale měl v každém případě zůstat přehledným.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley