Jak využít plný potenciál profilu na síti LinkedIn

Ilustrační snímek

Profesní sociální síť LinkedIn slouží k setkávání profesionálů a online diskusím o pracovních zájmech. Může tím otevírat cestu k jiné či lepší kariéře. Založit si profil na této síti však k úspěchu nestačí. Chcete-li využít plný potenciál LinkedInu pro rozvoj své kariéry a sítě kontaktů, držte se následujících doporučení, jak váš profil zefektivit. Publikoval se server cbsnews.com.

Přijímejte pozvání od neznámých uživatelů

Zatímco na Facebooku není propojování s neznámými lidmi bezpečné, na LinkedInu je velmi žádoucí. Pokud byste si mezi své kontakty přidávali pouze známé, k čemu by vám LinkedIn byl?

Pravidelně aktualizujte svůj profil

Přidávejte malé aktualizace alespoň jednou měsíčně. Pokaždé, když provedete změnu, budou o tom informováni všichni ve vaší síti kontaktů.

Popište své schopnosti

Neomezujte se jen na vyjmenování svých dosavadních pracovních pozic. Popište také své schopnosti a dovednosti – v jakém rozsahu a s jakými výsledky jste měli možnost je uplatnit a co byste mohli dělat v případném novém zaměstnání.

Zapojujte se do diskusních skupin

Sledujte skupiny, které se věnují vaší profesní oblasti a pomohou vám získat relevantní kontakty.

Spojte se se spolužáky

Na konci roku 2011 zavedl LinkedIn novou službu Classmates (Spolužáci), která propojuje absolventy vzdělávacích institucí. Získáte tak přehled o tom, kde pracují lidé z vaší alma mater.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch