Jak správně zvolit webhosting

Webhostingovou společnost si vybíráte jen jednou. Proto je důležité se přesvědčit, že je to firma na úrovni.

Když hledáte vhodný webhosting, často se setkáte se spoustou inzerátů a bannerů , které slibují mnoho věcí. Nízké ceny, první měsíc zdarma, velký prostor pro web atd. Všechny tyto návnady ignorujte a zaměřte se na to co hledáte. Tři nejdůležitější faktory, podle kterých je radno se rozhodovat jsou tyto:

Technická podpora a cena
Jestliže to se svým webem myslíte vážně, pravděpodobně si vyberete webhosting placený. Bezplatné služby přenechejte amatérům. Dobře porovnejte úroveň nabízených služeb s výší ceny, kterou za ně zaplatíte. Technická podpora by měla být k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce. Díky tomu budou vaše stránky udržovány neustále v provozu a případné problémy rychle vyřešeny. Už několikahodinový výpadek vašeho webu dělá velmi špatný dojem, proto technické podpoře věnujte zvýšenou pozornost.

Diskový prostor pro váš web
Prostor na disku, který vám poskytovatel přidělí, je také jedním z klíčových prvků dobrého webu. Zpočátku to může vypadat, že máte spoustu místa a budete si myslet, že ho nikdy nezaplníte. Po určité době provozu stránek to už zpravidla neplatí. S největší pravděpodobností jednoho dne zjistíte, že už vám přidělený prostor zkrátka nestačí a proto byste už na začátku měli vybírat takového poskytovatele, který vám prostotu zajistí dostatek a navíc ho za příplatek může v budoucnu ještě rozšířit. Samozřejmě záleží také na tom, jaký obsah hodláte na webu nabízet. Text příliš místa nezabere, ale pokud počítáte s náročnou grafikou a multimédii, nároky na diskový prostor prudce porostou.

Rychlost webu a e-mailové účty
Rychlost načítání vašich stránek je také důležitý faktor. Mějte na paměti, že většina návštěvníků prostě klikne na jiný odkaz, pokud ten váš rychle neodpoví. A i kdyby uživatel počkal než se vaše stránka načte, následná šnečí rychlost webu ho spolehlivě odradí.
Ujistěte se také, že vám webhostingová firma poskytne dostatek spolehlivých e-mailových účtů včetně rezervy (například když přimete dalšího člena týmu).

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley