Jak se vyhnout zneužití technologie

Počítače jsou dnes na pracovištích tak běžné jako telefony, nicméně možnost jejich zneužití je astronomicky vyšší a jsou mnohem dražší. Protože zákony na ochranu počítačového soukromí jsou teprve v počátečních fázích, nikdo neví, co přinese zítřek. Zaměstnavatelé by si měli v nadcházejících letech dávat pozor na tři hlavní problémy: práv týkajících se monitorování a zabavování e-mailů zaměstnanců, vzrůst instant messagingu a rozšíření mobilních telefonů a ručních bezdrátových přístrojů. Lepší je se předpřipravit na problémy, které mohou nastat, ale i na problémy, které byste neočekávali. Klíčem je navržení podnikové politiky, která explicitně a jednoduše sdělí zaměstnancům, jaká jsou jejich práva. Článek nabízí sedm pravidel, která by vám měla pomoci vyhnout se nebezpečí:
- Vyhlásit pravidla týkající se užívání e-mailu, internetu, instant messagingu a všeho hardwaru a softwaru zaměstnavatele, včetně omzení personalizace obchodních e-mailů, spořičů obrazovky a tapet. Zakázat instalaci vlastního softwaru.
- Zajistit písemné potvrzení obeznámení zaměstnanců s těmito pravidly.
- Informovat zaměstnance o záměru monitorovat e-maily, využívání internetu a dalších elektronických přístrojů .
- Informovat zaměstnance o záměru předat veškerou evidenci možných protizákonných přečinů úřadům.
- Prosazovat všechna pravidla bez výjimek.
- Neustále aktualizovat své informace a znalosti o nových technologiích na trhu.
- Znovu hodnotit všechny pravidla týkající se technologie každý rok, přizpůsobovat je a informovat zaměstnance o každé změně.

-ba-
Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com