Investice do nejnovějších technologií je třeba zvážit

Mnoho IT manažerů se v současnosti doslova zamilovalo do nejrůznějších technických vymožeností – zejména do mobilních a bezdrátových telefonů s přístupem na Internet. V časech napjatých rozpočtů se zasazují o aplikaci nejnovější a ne zrovna nejlevnější techniky – má však skutečně význam měnit váš starý notebook či stolní PC za nové, když stále ještě dobře pracují? Některé nákupy jsou samozřejmě odůvodněné – pokud stávající technické vybavení nestačí novým programům nebo urychlí či usnadní práci.

Někteří analytici uvádějí, že většina amerických společností se do nákupu hypermoderních technologií (jimiž jsou dnes hlavně palmtopy a telefony s přístupem na web) bezdůvodně příliš nehrne. Internet na mobilním telefonu je navíc stále dosti tristní záležitostí – sedmnáctipalcový monitor a velká paměť běžného PC dělají totiž své. Telefon jako nástroj pro přístup k webu snad najde větší využití, až poskytovatelé bezdrátového připojení vybudují nové sítě se stálým připojením.

Přesto se některé společnosti rozhodly do „webových telofonů“ investovat. Jako hlavní přínos uvádějí například okamžitý přístup k podnikovým databázím, letové řády a generování cestovních map na vyžádání. Mobilní telefon zatím těžko nahradí tradiční notebook, může však například dobře zastoupit bezdrátový modem. Je však třeba zvážit, kdy je jeho použití rozumné.

**Datum vydání: VII/2002**
Zdroj: CRM Daily - americký portál věnovaný CRM a knowledge managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CRM Daily