Internet nabízí víc než jen e-mail

K internetu dnes nepatří jen webový prohlížeč nebo e-mailový klient. Práci vám může usnadnit i řada dalších programů jako RSS čtečky, správci stahování, P2P klienti, komunikační programy, FTP klienti a různé podpůrné utility.

Nově příchozí zprávy do e-mailové schránky kontroluje notifikátor PopTray, a to pomocí protokolu POP3. Podporuje všechny schránky s tímto protokolem a může pracovat s libovolným množstvím schránek současně. Novou zprávu může dle vašeho nastavení signalizovat volitelný zvuk nebo okno s upozorněním.

Stále vyhledávanějším nástrojem internetu jsou i RSS čtečky. SharpReader je čtečka RSS kanálů ve všech používaných verzích podporující i technologii Atom (0.3 i 1.0) a do jisté míry i podcasting. Přestože je tato čtečka jednoduchá, má i pokročilé funkce jako podporu kanálů chráněných heslem, import a export OPML souboru či podporu řazení kanálů do složek.

K tvorbě webových stránek i programování se hodí editor CodePad, který podporuje jazyky HTML, XHTML, PHP, JavaScript, CSS a řadu dalších. Podporuje barevné zvýrazňování syntaxe, práci s projekty, otevření několika souborů s využitím záložek, porovnávání obsahu souborů.

-hp-
Zdroj: Lupa - server o českém internetu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lupa