Hlídejte si bezpečnost IT, hlavně zabezpečení dat

Bezpečnost je v dnešním dynamickém světě nepochybně jedním z nejfrekventovanějších výrazů. V klasickém kontextu označuje odolnost věcí proti negativním důsledkům jejich používání. IT technologie dnes používají miliardy lidí na celém světě, takže je IT bezpečnost nesmírně důležitá.

Bezpečnost IT prostředí je velmi široké téma, které sahá od fyzické bezpečnosti konkrétních zařízení až po zabezpečení údajů. Údaje si samozřejmě ceníme více. Na jedné straně nám hrozí ztráta těchto údajů z důvodu fyzického selhání datového média nebo napadnutí virem, na druhé straně je tady riziko získání našich dat jinou cestou, a to je pro mnohé noční můra. Stačí si představit, co by se dělo, kdyby někdo získal přihlašovací údaje k internet bankingu nebo identifikační údaje o kreditní kartě.

Dalším rizikem je znefunkčnění podnikového prostředí, například napadnutím e-mailového serveru nebo zahlcením síťové infrastruktury, což v konečném důsledku způsobí zastavení elektronické komunikace. Pro firmu tak vznikají finanční ztráty, které jsou bolestivé a nežádoucí.

-pk-

Zdroj: manager.sk - slovenský server pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje manager.sk