Gravitace: největší nepřítel manažera

Všichni manažeři a vedoucí pracovníci si jistě občas připadají jako členové horolezecké výpravy, když opásáni popruhem těžknoucím mobilním telefonem, pagerem, PDA a laptopem usedají za poradní stůl. To by se však mohlo v blízké budoucnosti změnit, a to především díky nově vyvíjeným technologiím. Jejich cílem je jeden multifunkční přístroj. K jeho základním kritériím patří samozřejmě také velikost, váha a kapacita.

Někdy se tyto přístroje nazývají smartphones, ačkoli pojmenování se od výrobce k výrobci může lišit. Jde o kombinaci telefonu, pageru a počítače. První vlaštovky se již na azurovém nebi začaly objevovat.

Nicméně existuje ještě několik problémů, se kterými si výrobci prozatím neví rady. Především je to nedostatek kapacity baterií. Také přístup k novým službám je zatím omezený. Přístroj na druhou stranu nesmí být příliš malý, aby byl monitor čitelný. Také velikost klávesnice musí být brána v potaz. Přesto se však na horizontu nové cesty mobilní technologie pomalu začíná objevovat okamžik, kdy gravitace už nebude největším nepřítelem manažera.

**Datum vydání: II/2002**
Zdroj: CIO.com - Internetové stránky časopisu CIO pro vedoucí pracovníky v oboru informačních technologií
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO.com