Google spustil Street View v Německu

Po několika měsících dohadů s veřejností spustila společnost Google první on-line fotografické mapy známé jako Street View v Německu. Fotografie zobrazují ulice bavorského města Oberstaufen, veřejná místa největších města či fotbalové stadiony v celé zemi. Oberstaufen je město, které Google samo pozvalo k pořízení fotografických záznamů svých ulic, od čehož si slibuje vyšší příliv turistů.

Google již dříve oznámil, že hodlá spustit Street View ve dvaceti největších německých městech včetně Berlína, Hamburku a Kolína nad Rýnem. Podle své německé mluvčí Leny Wagnerové proti tomu neobdržel žádnou formální stížnost od vlády nebo úřadů na ochranu osobních údajů.

Později však ustoupil tlaku veřejnosti, když občanům Německa poskytl osm týdnů na podání žádosti o odstranění jejich domů z fotografických map. Do uplynutí této lhůty požádalo o odstranění svých objektů 224 tisíc obyvatel vybraných 20 měst. Jejich domy na mapách zůstaly, byly však rozmazánya způhledněny, aby nebylo možné je identifikovat.

-kk-

Zdroj: Deutsche Welle - portál německé mezinárodní rozhlasové, televizní a internetové stanice
Zobrazit přehled článků ze zdroje Deutsche Welle