Google pomáhá s řízením online identity

Google spustil nový nástroj s názvem Me on the Web, který má být pomocnou rukou při řízení naší pověsti v online světě. Umožňuje nám totiž monitorovat výskyt našeho jména a dalších osobních údajů na internetu a také radí, jak můžeme svou pověst lépe ochránit.

Služba funguje na principu nástroje Google Alerts - zobrazuje upozornění, jakmile vyhledávací robot Google najde na nějaké webové stránce určitý výraz. Můžeme si tak vytvářet upozornění na naše jméno nebo například e-mailovou adresu. Pro získání přístupu k této službě je zapotřebí mít Google účet. Pak již jen stačí vstoupit do sekce Dashboard.

Kromě upozornění na výskyt zadaného výrazu nabízí Me on the Web také odkazy na rady, jak kontrolovat informace, které jsou o nás zveřejňovány na internetu. Dočteme se, jak se spojit s webmastery příslušných stránek a požadovat stažení obsahu, nebo sami publikovat obsah za účelem snížení relevance původního obsahu ve výsledcích vyhledávání.

V době, kdy na internetu běžně vyhledávají informace například naši přátelé nebo budoucí zaměstnavatelé, to může být užitečná věc.

-kk-

Zdroj: Computerworld.com - novinky ze světa IT
Zobrazit přehled článků ze zdroje Computerworld.com