Efektivitu reklamy na Internetu ohrožují programy, které ji umí filtrovat

Nová zpráva pro reklamní agentury, které publikují reklamu na Internetu: online reklama není povinná. Teď však není řeč o tom, zda firmy mají či nemají reklamu zadávat, ale o koncových uživatelích. Ti mají dnes totiž díky specializovanému softwaru možnost reklamu filtrovat a nenechat si ji zobrazovat.

Díky téměř neomezeným možnostem Internetu a vysoké konkurenci v této oblasti je zde k dispozici mnoho produktů a služeb. Zároveň se na webových stránkách zobrazuje více a více reklamy (mnohdy naprosto zbytečné a nekonstruktivní) a tím pozornost zákazníků zákonitě klesá. Dochází k postupné degradaci Internetu jako reklamního média. Z důvodu uvedených skutečností jsou zákazníci v současné době mnohem opatrnější a také náročnější. Reklamy jsou také mnohem dotěrnější – souvisí to s jejich vyšší interaktivitou, propracovaností a grafickou dokonalostí - a zobrazují se v naprosto nevhodnou chvíli (např. „vyskakovací okna“ - **pop-up windows**).

Celou situaci by podle autora pomohla vyřešit lepší cílenost reklam a jejich personalizace – každý zákazník by tak mohl sledovat reklamy pouze z toho oboru, který jej zajímá.

**Datum vydání:** X/2001
Zdroj: ClickZ - americký portál zaměřený na digitální marketing
Zobrazit přehled článků ze zdroje ClickZ