E-business: bez trvalého vzdělávání to nejde

Úspěšní internetoví businessmani znají hodnotu trvalého vzdělávání. Tento pojem však neznamená večerní školy, dálkové studium, ani dlouhé večery s učebnicemi. Pro dobré internetové obchodníky se vzdělávání stalo součástí každodenního života. Učí se z vlastních chyb, čerpají ze zkušeností kolegů ze stejného oboru a neustále se snaží držet krok s rychlým vývojem technologií.

Neúspěšní lidé rádi dávají vinu za svá selhání ostatním, místo toho, aby se raději kritičtěji podívali sami na sebe a svou snahu. Lidé, kteří díky internetu nejvíce zbohatli, se dokáží učit z věcí, které selhaly. Umějí obrátit každou porážku v alespoň malou výhru, právě proto, že každý omyl je příležitostí k naučení se něčemu novému.

Také se vyplatí navštěvovat odborné semináře. Ty se často konají v téměř každém větším městě, takže není problém na ně chodit. Díky odborným seminářům se vám dostane nejnovějších informací z oblasti informačních technologií, dozvíte se, jaké nové metody zafungovaly u ostatních firem a jaké trendy jsou momentálně nejžhavější. Seminář tak může být vaším nejcennějším zdrojem informací.
Semináře jsou také výbornou příležitostí k seznámení s lidmi, kteří podnikají v podobné oblasti jako vy, což samozřejmě vede k vyměňování zkušeností, případně k různým druhům spolupráce.

Tisíce úspěšných online businessmanů, kteří tu byli před vámi, mají v rukou obrovské množství informací a zkušeností. Mnozí z nich jsou navíc ochotní se o své zkušenosti podělit. Funkční a vyzkoušené metody už existují, jen jde o to je najít. Proto čtěte odborné články, zaregistrujte se do newsletterů, objednávejte si publikace - zkrátka se snažte od těchto úspěšných lidí získat informace jak jen to jde. Nikdo neříká, že se musíte držet osvědčených modelů, ale dobré rady a zkušenosti druhých se hodí i při aplikaci vašich vlastních metod.

Musíte si věřit a důležitá je také dostatečná motivace. Měli byste ale také mít víru v druhé - nemůžete vše zvládat sami, proto byste si kolem sebe měli vytvořit pevný, spolehlivý a motivovaný tým. Stát se úspěšným ve světě internetu (ostatně stejně jako téměř kdekoli jinde) je týmový sport - samotnému se vám to těžko povede.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley