Do Liberce s grácií!

Po více než tisících najetých kilometrech se putovní osvětová fotovýstava Czech Industry Photo ocitla ve svém finále v Liberci. Toto severočeské město je od nepaměti průmyslovou kolébkou a také poslední desátou zastávkou letošní vzdělávací přehlídky určené pro širokou veřejnost. Czech Industry Photo zachycuje technologické novinky i skryté krásy českého průmyslu. Fotovýstavu si lze prohlédnout bezplatně před libereckým OC Forum až do 12. ledna, případně v online podobě na dvojjazyčném webu www.czechindustryphoto.com.

Czech Industry Photo Liberec, foto ČTK Václav Kropáček

Czech Industry Photo bylo letos prezentováno v novém venkovním formátu v centru Prahy v rámci startu českého předsednictví v Radě EU. Nejen tedy v hlavním městě, ale postupně také v Plzni, Jihlavě, Českých Budějovicích, Brně, Zlíně, Olomouci, Ostravě, Hradci Králové a nyní také ve zmiňovaném Liberci odhalili tajná zákoutí výsledků a procesů z výzkumu, vývoje i výroby technologičtí lídři působící v České republice včetně předních českých univerzit a Akademie věd. Více než půlroční nonstop putování po deseti vybraných městech ČR se uskutečnilo ve spolupráci s Českou tiskovou kanceláří (ČTK), s poděkováním jmenovitě týmu kolem šéfredaktora fotobanky ČTK, Petra Mlcha.

Mám obrovskou radost, že se nám spolu s firmami a akademickým sektorem podařilo v této nelehké době uskutečnit naši společnou osvětovou misi venku, a fotovýstavu Czech Industry Photo úspěšně dovézt na pěší zóny deseti měst Čech a Moravy ve stanovených termínech. Standardně neprezentované snímky a poslední technologické inovace se tak staly věcí veřejnou a přiblížily se co nejblíže lidem,“ uvedla Kateřina Škopková, zakladatelka Czech Industry Photo.

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace a perspektivu zaměstnání v průmyslu především mladé generaci. Pořadatelem Czech Industry Photo je v rámci společenské odpovědnosti komunikační agentura PROMOLIGA®. Celý letošní putovní ročník byl realizován bez státních a evropských dotací jen za podpory srdcařů, spolupracujících médií, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl.

Organizátor tímto děkuje za účast, rovněž za poskytnuté fotografické i textové podklady průmyslovým společnostem a akademickému sektoru uvedených abecedně: Akademie věd ČR, BEKO Engineering, BONATRANS GROUP, ČEPS, Doosan Škoda Power, HENNLICH, KOMTERM, KOPOS KOLÍN, KUKA, LIBERTY Ostrava, ORLEN Unipetrol, Primoco UAV SE, SAINT-GOBAIN ADFORS CZ, Škoda Group, Thermo Fisher Scientific Brno, Vanad 2000, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Vysoké učení technické v Brně, Západočeská univerzita v Plzni a Zentiva Group.

A jelikož bez záštit, podpory a odborných konzultací partnerů by tato osvětová akce venku ve veřejném prostoru v tolika městech ani neproběhla, velké poděkování v závěru patří primárně MPO a MPSV ČR za poskytnuté záštity, advokátní kanceláři MAAARS, společnosti Canon CZ, výrobnímu podniku s chráněnými dílnami Mont Group, agentuře Wense, Asociaci profesionálních fotografů ČR, veletrhu FOR ARCH, partnerským médiím CzechIndustry, HR News, Technický týdeník, Management News, Firemní vzdělávání, Marketing a komunikace.

VÍCE INFORMACÍ

Czech Industry Photo Liberec, foto ČTK Václav Kropáček

Fotozdroj:  ČTK/ Václav Kropáček

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace a perspektivu zaměstnání v průmyslu. Zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, v průmyslovém designu či transferu energií.