Díky za každý nový e-mail

Šéfredaktor serveru TechWeb.com začíná své zamyšlení nad nevyžádanou elektronickou poštou slovy: „Nevím jak vy, ale já miluji spam.“ Vyjadřuje upřímnou radost nad tím, že denně dostává stovky reklamních e-mailů. Na rozdíl od většiny lidí si totiž uvědomil něco, co změnilo jeho dosavadní názory. Dospěl k tomu, že veškerý spam je pravdivý a vše, co nabízí je reálné (včetně obchodních nabídek a zázračných uzdravení).

Ironicky podotýká, že se jeho život pod palbou spamu změnil zásadním způsobem. Nikdy nebyl v tak výborné finanční situaci, dokud bez větší námahy nepomohl dostat 28 milionů dolarů z diktátorských účtů v Nigérii. Kdykoli nemá úspěch na trhu, všechny jeho burzovní sázky doporučené spamem zvyšují svou hodnotu.

I jako multimilionáři se mu stále hodí značné slevy na software a jiné zboží například v obchodních domech, které díky spamu získal. Spam jej odnaučil kouřit, svým přátelům však může díky spamu dodávat cigarety se slevou. Spam může pomoci i od placení daní a člověk si své bohatství bude moci užívat ještě dlouho, neboť mu spam pomůže vyčistit artérie nebo střeva, zhubnout, získat jakékoli léky a díky hormonům mít i věčně mladistvý vzhled.

Spam je největší vynález všech dob. Dokáže jedince upozornit na stovky svobodných potenciálních partnerů v jeho okolí i doporučit studium na nejlepších univerzitách. Zkvalitňuje lidský život. Stále je však třeba zachovat opatrnost. Pokud nám spam nabídne nákup protileteckých střel, jistě budou fungovat, mohou však znamenat potíže. Znáte ta otravná varování, že váš počítač je sledován a hrozí mu útok viru? Připadáte si při čtení výpisu ze svého účtu, jako když koukáte do románu od Stephena Kinga? A upozorňuje vás spam stále na nutnost potvrzovat vaše bankovní informace, protože se někdo snaží napadnout váš bankovní účet? I všechny tyto spamy mají pravdu.

-kk-

**Datum vydání:** VI/2004
Zdroj: TechWeb - server pro IT manažery a odborníky
Zobrazit přehled článků ze zdroje TechWeb