Digitální rodiče vedou nad bezdětnými

Evropská asociace interaktivní reklamy (EIAA) potvrdila ve svém výzkumu s názvem Digital Families Report, že dospělí, kteří mají děti, používají Internet více než ti bezdětní. 73 procent rodičů žijících s dětmi navštěvuje Internet každý týden, zatímco mezi bezdětnými je to jen 52 procent. Rodiče také vyvíjejí širší škálu on-line aktivit.

30 procent „digitálních rodičů“ sleduje na Internetu filmy, televizní pořady nebo videoklipy. Ukazuje se tak, že zábava je integrální součástí rodinných internetových zkušeností. 32 procent poslouchá rozhlasové stanice a 66 procent pravidelně používá Internet jako zdroj zpráv.

Lidé žijící s dětmi mladšími čtyř let navštěvují ve zvýšené míře webové stránky věnované zdraví a filmu. U rodičů dětí starších pěti let jsou to zejména stránky s hrami a u rodičů s dětmi ve věku od deseti do patnácti let stránky s porovnáním cen výrobků. Rodiče dětí od šestnácti do osmnácti let navštěvují nejčastěji stránky televizí.

Rodiče v Evropě stráví na Internetu v průměru 11,6 hodiny týdně, což je od roku 2004 nárůst o 36 %. 27 procent těchto rodičů patří do kategorie velmi častých uživatelů Internetu. Podle výkonné ředitelky EIAA Alison Fennahové bude zajímavé sledovat, jak se marketéři nově zaměří nejen na mladé uživatele, ale i zbytek jejich rodiny.

-kk-

Zdroj: WebProNews - americký portál pro webové profesionály
Zobrazit přehled článků ze zdroje WebProNews