Deset chyb, kterým by se měly vaše internetové stránky vyhnout

Autor sestavil jakýsi žebříček Top 10 nejhorších chyb při vytváření designu internetových stránek společnosti. Pokud se těchto přešlapů vyvarujete, vaše webové stránky budou mnohem lepší než stránky většiny vašich konkurentů.
1. Nenaplánování stránek – než začnete vytvářet vaše internetové stránky, sedněte si a určete jejich účel a cíl. Nakreslete si jejich mapu počínaje home page.
2. Chybějící kontaktní informace na snadno viditelném místě – musíte nabídnout návštěvníkům stránek mnoho způsobů, jak vás kontaktují. Nejjednodušší je umístit na home page odkaz „Kontaktujte nás“, který povede ke všem potřebným informacím.
3. Rozbité spojení – pokud linky nikam nevedou, když na ně návštěvník klikne, znamená to zhoubu všech vašich snah. Týdně testujte své stránky.
4. Prošlé, staré informace – neustále aktualizujte.
5. Příliš mnoho stylů písma a barev – stránky by měly mít unifikovaný, konzistentní vzhled. Maximální počet barev a fontů – tři.
6. Osiřelé stránky – každá stránka musí vést zpátky na home page.
7. Blokovací zpětné tlačítko – na některých stránkách se po kliknutí na zpětné tlačítko dostane návštěvník do úplně jiných míst, než chtěl, nebo vůbec nikam. Nedělejte to.
8. Otevírání nových oken – kdysi to bylo módní, dnes to nudí.
9. Dlouhý čas – pomalý server a dlouhé čekání na zobrazení stránek návštěvníka odradí.
10. Užívání nejnovější technologie – to se hodí pro technologické mágy, ne pro podniky.
-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com