Dědeček bankomat?

Řada zákazníků i firem začíná čím dál víc přicházet na chuť internetovému účetnictví a dokonce úplně přestávají používat běžný systém poštou zasílaných účtů. Přínosem je zejména možnost zkontrolovat vaše hospodaření prakticky kdykoliv a značná úspora času, která umožňuje vyhnout se pozdnímu placení. Podniky navíc ušetří i finanční prostředky.

Už téměř 12 milionů amerických domácností používá tento způsob vyřizování finančních záležitostí. Do roku 2006 se předpokládá vzrůst až na 45 milionů. Elektronické účetnictví má ale i značná úskalí – nedostatečně technicky zabezpečené společnosti může přinést značné časové ztráty - obzvlášť v kombinaci s určitým softwarem. Jednodušší bývá, používá-li zákazník pouze jeden účet.

Právě použití vhodného programového vybavení je klíčem k úspěšnému zvládnutí situace. Existují firmy schopné s jeho pomocí vyřídit i 14 milionů finančních operací měsíčně. Bankomat je podle některých názorů minulostí – je však nutné patřičně uživatele s novou technologií patřičně seznámit.

**Datum vydání: V/2002**
Zdroj: CRM Daily - americký portál věnovaný CRM a knowledge managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CRM Daily