Další chyby na LinkedInu

Ilustrační snímek

Tématu zbytečných chyb na profesní sociální síti LinkedIn jsme se v poslední době věnovali již několikrát. Jelikož se však jedná o aktuální téma, k němuž se vyjadřují různé odborné servery, představme si dnes další kroky vedle, které vám kazí profesionální prezentaci na LinkedInu. Tentokrát na ně upozornil podnikatelský server Inc.com.

1. Používáte LinkedIn pouze ve chvíli, kdy hledáte práci

Profesionální pověst si zajistíte průběžným aktualizováním svého profilu a sítě kontaktů, nikoli skokovými změnami.

2. Nemáte vyplněný profil

Kusé informace v profilu působí neprofesionálně. Vyplňte proto všechny důležité dosavadní pracovní zkušenosti a myslete i na optimalizaci pro vyhledávače – používejte klíčové slova pro váš obor.

3. Nejste členy diskusních skupin z vašeho oboru

Na LinkedInu je nepřeberné množství skupin, a proto chvíli trvá, než se zorientujete, které jsou ve vašem oboru ty nejdůležitější. Ve vašem portfoliu ale rozhodně neměly chybět skupiny škol, které jste absolvovali a oborů, v nichž působíte vy a vaši zákazníci.

4. Nesdílíte zajímavé informace

Když najdete zajímavý článek z vašeho oboru nebo jej dokonce sami napíšete, přidejte odkaz na LinkedIn, aby jej viděla i vaše síť kontaktů. Postupně si tak vybudujete pozici myšlenkového vůdce ve své komunitě.

5. Nerozvíjíte svou síť

I zde platí cesta postupných kroků. Průběžně rozšiřujte svou síť o lidi, s nimž se seznámíte, nehromaďte neznám kontakty.

6. Nepoužíváte službu LinkedIn Answers (Odpovědi)

Odpovědi jsou dalším místem, kde můžete dokázat své znalosti z oboru. Uživatelé zde pokládají otázky z různých oborů a vy byste měli sledovat ty vaše.

7. Nezapojili jste své kolegy

Ve vašem seznamu kontaktů by neměli chybět kolegové z firem, v nichž jste působili.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com