Co je profesní sebevraždou na LinkedIn?

Může LinkedIn poškodit kariéru? Zcela jistě, pokud váš profil není nijak výjimečný. Na této sociální síti je 150 milionů uživatelů, proto se lehce stane, že váš profil bude jen jedním z mnoha podobných.

Chcete-li, aby vám LinkedIn v kariéře prospěl, pracujte na své diferenciaci. Nabízíme 5 rad, jak na to:

  1. Zaujměte titulkem. Název „Account Executive“ je tuctový a nudný, přitom titulek profilu je to první, co čtenář uvidí. Název profese rozhodně není to pravé. Můžete ho umístit až v další sekci svého profilu. Titulek má být stručný, kreativní, používat atraktivní jazyk a lákat pozornost.
  2. Zbavte se běžných názvů profese. Pojmenujte svou práci jinak. Požádejte známé o názor a radu. Ale jedinečný název bude čtenáře motivovat, aby pokračoval ve čtení vašeho profilu.
  3. Myslete na SEO. Používejte správná klíčová slova, aby váš profil byl k nalezení. Uvažujte z pozice head huntera, jak byste najali sami sebe. Správné výrazy vkládejte do různých částí svého profilu.
  4. Výstižně popisujte. Neužívejte tuctové popisy zaměstnaní, nijak se jimi neodlišíte. 90 % výše postavených lidí uvádí, že jsou „kreativní, schopni samostatně řešit problémy,“ atd. LinkedIn pravidelně zveřejňuje seznam nadužívaných výrazů.
  5. Mluvte svým vlastním hlasem. Jedním z nejlepších návodů je napsat profil běžným konverzačním jazykem. Ukažte svou osobnost – nejste robot.

Váš profil na LinkedIn je zároveň odrazovým můstkem a vaší značkou rozloženou do 120 znaků. Zásadně ovlivňuje úspěch či neúspěch v kariérních možnostech. Proto stojí za to nad ním strávit určitý čas – je to dobrá investice.

 

-th-

Zdroj: Social Media Today - odborný web zaměřený na sociální sítě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Social Media Today