Číňané stále více pronikají na Internet

Čínská nejrychleji rostoucí populace uživatelů Internetu dosáhla 298 milionů. Již loni přitom předehnala Spojené státy a stala se největší na světě. Nejnovější čísla ukazují, že od minulého roku vzrostla o dalších 41,9 %. Informuje o tom čínská státní agentura CNNIC.

Míra penetrace užívání Internetu v Číně je stále malá – on-line je jen 22,6 % obyvatel. To však znamená velký prostor pro růst. V USA, pro srovnání, dosahuje penetrace užívání Internetu 71 %.

Ukazuje se, že používání Internetu v Číně roste velice rychle bez ohledu na vládní snahy o blokování materiálu, který považuje za podvratný nebo pornografický. Finanční velikost čínského on-line trhu však stále zaostává za Spojenými státy, Jižní Koreou a dalšími zeměmi.

Podle odhadů společnosti Nielsen Online měly Spojené státy v červnu 2008 223,1 milionu uživatelů Internetu. Čína se právě připravuje na spuštění mobilních služeb třetí generace, které podporují bezdrátové surfování po Internetu. Očekává se proto další vlna nových uživatelů Internetu.

-kk-

Zdroj: USA Today - portál amerického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje USA Today